وردپرس
نوشته شده توسط : رسول رشیدی

وردپرس:

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا برای سایت‌ها و وبلاگ هاست برای محتوای آموزشی، تجاری، علمی و... همچنین قابلیت ایجاد سایت‌های اجتماعی با افزونه‌های قدرتمند همچون buddypress . ایجاد انجمن با افزونه bbpress، و... را داراست که با زبان برنامه نویسی پی اچ پی نوشته شده و توسط مای‌اس‌کیوال پشتیبانی می‌شود.همچنین نسخه ای برای postgersql نیز موجود می‌باشد این سیستم کاملاً رایگان و متن باز است.

وردپرس در ادامه راه پروژهٔ موفق b۲ است که در سال ۲۰۰۳ شکل گرفت. نام وردپرس را کریستیان اِسلِک، دوست مت مولنوگ (توسعه‌دهندهٔ اصلی وردپرس) پیش نهاد و از آن روز وردپرس با سرعت و پیشرفتی قابل ملاحظه تبدیل به معروف‌ترین و پرکاربردترین ابزار ساخت وبلاگ و سایت بر روی هاست شده است.[۳]

 

تاریخچه

مت مولنوگ پایه‌گذار وردپرس است، نرم‌افزار کدبازی که به طور گسترده از سوی وبلاگ‌نویسان برای نوشتن وبلاگ مورد استفاده قرار می‌گیرد.

«مت چارلز مولنوگ»، در تاریخ ۱۱ ژانویه ۱۹۸۴ در هوستون تگزاس به دنیا آمد و در حال حاضر در سانفرانسیسکوی کالیفرنیا زندگی می‌کند.

مولنوگ در ابتدا مدتی به مطالعه ساز ساکسیفون پرداخت و در آموزشگاه بازیگری و هنرهای نمایشی حضور می‌یافت.

اولین سیستمی که مولنوگ برای وبلاگ‌نویسی از آن استفاده کرد، سیستم b2/cafelog بود. او برای نخستین بار برای انتشار عکس‌هایی که در سفر به واشنگتن گرفته بود از این سیستم استفاده کرد. همین تجربه باعث شد که به این فکر بیفتد که خود، برای وبلاگ‌نویسی نرم‌افزاری به‌روز و سازگار با استاندادهای وب که نیازهایش را برآورده کند، بنویسد. او در ژانویه ۲۰۰۳، در وبلاگش این مطلب را اعلام کرد.

مولنوگ به سرعت با شخصی به نام «مایک لیتل» تماس گرفت و با کمک هم، این دو شروع به نوشتن وردپرس با استفاده از b۲ کردند. توسعه دهنده اصلی b۲ یعنی Michel Valdrighi هم به زودی به جمع دو نفره آنها اضافه شد.

در مارس ۲۰۰۳ او Global Multimedia Protocols Group را تأسیس کرد که در آن نخسیتن «میکروفرمت‌ها» نوشته شد.

او در آوریل ۲۰۰۴، سرویس نام‌آشنای Ping-O-Matic را تأسیس کرد که همانگونه که از نام آن برمی‌آید، سرویسی است که با آن می‌شود پینگ کرد و موتورهای جستجویی مانند تکنوراتی را از به‌روز شدن وبلاگ، آگاه کرد. به یاری آن می‌شود، به صورت بسیار ساده سرویس‌های بسیار زیادی از جمله بلاگرولینگ محبوب وبلاگ نویسان ایرانی را پینگ کرد. در حال حاضر Ping-O-Matic روزانه یک میلیون بار پینگ می‌شود.

در می ۲۰۰۴، رقیب وردپرس یعنی مووبل تایپ، اعلام کرد که قیمت‌هایش را تغییر داده است. مسئله‌ای که باعث شد هزاران کاربر مووبل تایپ به فکر استفاده از نرم افزاهای جایگزین بیفتند. وردپرس به خوبی از این فرصت استفاده کرد.

در اکتبر ۲۰۰۴ ، CNET مولنوگ را استخدام کرد تا در آنجا، روی وردپرس کار کند و در اداره وبلاگ‌ها و رسانه‌های جدید به آنها کمک کند. در دسامبر ۲۰۰۴، مولنوگ bbPress را عرضه کرد، سیستمی که وی در طی چند روز تعطیلات نوشته شده بود.

در فوریه ۲۰۰۵، نسخه ۱٫۵ وردپرس آماده شد که نام Strayhorn را بر آن نهاده بودند. این نسخه ۹۰۰ هزار بار دانلود شد.

در آوریل ۲۰۰۵ شخصی متوجه شد که در سایت WordPress.org، مقاله‌های زیادی به صورت مخفی وجود دارد که با تکنیک cloaking نوشته شده‌اند. در cloaking دارنده یک سایت، کاری می‌کند که نسخه‌ای از سایت که به عنکبوت‌های جستجو عرضه می‌شود متفاوت از چیزی باشد که به بازدیدکنندگان عادی نشان داده می‌شود. مولنوگ مجبور شد که مطلب را بپذیرد و همه مقالات را حذف کند.

مولنوگ در اکتبر ۲۰۰۵ از CNET جدا شد. چند روز بعد او Akismet را معرفی کرد، سرویسی که جلوی کامنت‌ها و ترک‌بک‌های اسپم را می‌گیرد

در نوامبر ۲۰۰۵، شرکت در پروژه وردپرس از حالت دعوتنامه‌ای درآمد و مشارکت در آن برای همه آزاد شد.

در دسامبر ۲۰۰۵، او Automattic را معرفی کرد، سرویسی که خدمات میزبانی وبلاگ ارائه می‌دهد و نرم‌افزارهای ضد اسپم می‌سازد.اکنون، بر اساس آمار Comscore، سایت Automattic، ماهانه ۱۰۰ میلیون بازدیدکننده دارد و در میان ۲۵ سایت برتر جهان قرار دارد.

در مارس ۲۰۰۷، مجله معتبر PC World، مولنوگ را به عنوان یکی از ۵۰ فرد مهم در اینترنت برگزید و در رده شانزدهم قرار داد.

 

مشخصات

  • نصب محلی
  • هسته قابل حمل
  • پشتیبانی از ساعت محلی
  • قابلیت gzip
  • سطح دسترسی
  • مشخصات کاربران
  • پویا بودن و انعطاف‌پذیری زیاد

وردپرس برای طراحان سایت

اگر چه کار کردن و مدیریت سایت با وردپرس آسان است ولی برنامه‌نویسی برای آن به آسانی مدیریت آن نیست. اما این نکته را باید در نظر گرفت که ۱۶.۹ درصد از مطالب پویای وب با سیستم مدیریت محتوی وردپرس در حال مدریت هستند.

وردپرس فارسی

نشان وردپرس فارسی
تصویر پیشخوان وردپرس فارسی

فروردین ۱۳۸۴ افزونه تاریخ شمسی وردپرس انتشار یافت. تا پایان خرداد ماه همان سال نسخه دوم آن افزونه نیز منتشر شد و پروژه‌ای به نام وردپرس فارسی رسماً آغاز به کار نمود. از فروردین ماه ۱۳۸۶ با اضافه شدن افراد علاقه‌مند دیگری به این پروژه و انسجام بیشتر فعالیت‌ها، برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی وب‌گاه و ارائه خدمات در زمینه پشتیبانی از کاربران وردپرس فارسی آغاز شد. تیم وردپس فارسی مدعی است که تمامی بسته‌های ارائه شده توسط این تیم تغییری در اصل و هستهٔ نرم‌افزار وردپرس ایجاد نکرده و همگی به صورت افزودنی هستند. محصولات تولیدشده توسط تیم وردپرس فارسی همانند نرم افزار وردپرس بر مبنای مجوز جی‌پی‌ال منتشر می‌شوند و استفاده از آنها آزاد است. فعالیتهای تیم وردپرس فارسی بر بومی‌سازی نرم‌افزار وردپرس از فعالیت‌های توسعه‌دهندگان اصلی نرم‌افزار وردرپرس مستقل است.[۴]

بخش‌های وردپرس فارسی
  • پوسته‌ها: پوسته ها یا قالب‌های رایگان برای کاربران
  • افزونه‌ها: ماژول‌ها یا افزونه‌ها که برای توسعهٔ ورپرس به کار می‌روند
  • مستندات: مقالاتی در رابطه با کار با وردپرس و انواع هک و ترفند
افزونه‌های فارسی
  • جلالی: این افزونه یک بسته‌ی پشتیبانی کامل از تاریخ شمسی – جلالی و پشتیبانی زبان فارسی از وردپرس است.[۵]
  • ویراستار: ابن افزونه بعد از نصب، برخی از فاصله‌های زیاد در زبان فارسی را به فاصله مجازی تغییر می‌دهد. مثال (می خواهم ← می‌خواهم).[۶]
  • آماره: یک افزونه برای نمایش آمار کامل از وب‌گاه که آمار را به نمایش می‌گذارد[۷]

جستارهای وابسته

منابع

  1. "WordPress 3.4 “Green”". Wordpress.org. 2012-06-13. http://wordpress.org/news/2012/06/green/. Retrieved 2012-06-13.
  2. «WordPress › About » GPL». Wordpress.org. بازبینی‌شده در ۲۱ ژوئن ۲۰۱۰.
  3. Google Trends: wordpress, blogger, moveable type, typepad
  4. [http://wp-persian.com/about// درباره پروژه وردپرس فارسی
  5. جلالی
  6. افزونه ویراستار
  7. اماره
  • مشارکت‌کنندگان ویکی‌پدیا، «WordPress»، ویکی‌پدیای انگلیسی، دانشنامهٔ آزاد (بازیابی در ۱۶ ژوئن ۲۰۱۲).

پیوند به بیرون





:: بازدید از این مطلب : 694
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 8 بهمن 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: